Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i baaardzo smaczne ciasto,w którym czuć bakalie zapach skórki pomarańczowej dopełnia fantastycznego smaku.Serdecznie polecam:)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24009
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 98
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24009
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 98
Składniki
Margarynę zmiksować z żółtkami i cukrami. Białka ubić na pianę. Dodać mąkę pr.do pieczenia,śmietanę,i zmiksować.Na końcu dodać pianę i już zmiksować na wolnych obrotach. Ciasto podzielić na dwie części,do jasnej dodać zapach waniliowy,połowę skórki i żurawiny. Blaszkę 24/35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać jasne ciasto. Do drugiej połowy ciasta dać zapach migdałowy ,kakao ,oraz resztę skórki i żurawiny,zmiksować i wylać na jasne ciasto. Dać do nagrzanego piekarnika do 150st.piec 10min po tym czasie zwiększyć temp.do 190st i piec godz.a najlepiej do suchego patyczka. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!