Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne delikatne,ciasto z biszkoptem. Przełożone pianką serowo-śmietankową. Oblane polewą czekoladową.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Składniki
biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao , proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min. Upiec drugi biszkopt taki sam.
pianka serowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wody. Schłodzić do tężejącej. Śmietanę ubić ze śnieżką. Dodać ser, zmiksować. Dolewać galaretkę-zmiksować. Zaraz wylać na biszkopt w blaszce. Przykryć drugim biszkoptem.
polewą czekoladowa- Cukier, kakao rozmieszać z tyle wody, aby było gęste. Wstawić na parę, mieszać aż cukier się rozpuści. Dodać masło i czekoladę w kostkach. Wymieszać i gorącą polewą smarować.Na górze można ozdobić rozetkami z bitej śmietany.