Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A cóż tu pisać? :) Jest pyszne, polecam.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Piekarnik nagrzać do 160 st. C. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Masło utrzeć z cukrem. Cały czas miksując stopniowo dodawać jajka. Mąki połączyć razem z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Mieszając, stopniowo wlewać jogurt, aż wszystkie składniki się połączą. Połowę ciasta przelać do formy i rozprowadzić je równomiernie. Ułożyć śliwki i wlać pozostałe ciasto. Wierzch wyrównać. Piec godzinę.