Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe ciasto ucierane które można upiec z dowolnymi owocami sezonowymi Ciasto jest puszyste. oraz wilgotne dzięki rabarbarowi. Bardzo smaczne, do kawy lub kompotu, nie jest trudne do zrobienia.
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 925
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 82
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 925
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 82
Składniki
Rabarbar pociąć na mniejsze kawałki. Utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo, jedno po drugim, dodawać jajka, miksując dokładnie po każdym. Dodać ekstrakt z wanilii. Do masy maślanej przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, wlać zimne mleko, wymieszać do połączenia. Formę o wymiarach 23 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno formy wyłożyć ciasto, wyrównać. Na ciasto wyłożyć rabarbar lekko wcisnąć w ciasto. Piec w temp 180ºC 40-45 min do suchego patyczka.