Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe proste ciasto babkowe z polewą czekoladową. Nic specjalnego, ale bardzo smaczne :) Polewa podkręca smak.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 262
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 262
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, dalej ubijać. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie utrzeć do połączenia składników. Połowę ciasta wyłożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części ciasta, dodać kakao i mleko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Ciemne ciasto wyłożyć na jasne. Wyrównać powierzchnię łyżką, lub widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 40-45 minut. Gotowe ciasto, zostawić do wystudzenia.
Gorzką czekoladę roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Rozsmarować po całości ciasta. Biała czekoladę również roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Zrobić wzorki na ciemnej polewie.