Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i niesamowicie smaczne ciasto ze śliwkami. Wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce, przelać ciasto do formy, dorzucić owoce, wstawić do piekarnika i upiec! Co ważne: wszystkie składniki przed przystąpieniem do pracy powinny osiągnąć temperaturę pokojową. Po dodaniu sypkich składników pamiętajcie, aby ciasto ucierać tylko w jednym kierunku - trzymając się tych zasad unikniecie zakalca. Przepis pochodzi z 493. odcinka programu "Ewa gotuje".
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Utrzeć. Dolać oliwę i zmiksować. Porcjami dodać kaszę mannę, mąkę, cały proszek do pieczenia oraz stopniowo śmietanę. Wymieszać mikserem. Przełożyć do foremki (24x24 cm, wyścielona papierem do pieczenia). Na wierzchu ułożyć wypestkowane śliwki (połówki lub ćwiartki).
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem (z soku z ½ cytryny i cukru pudru).