Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 431
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 48
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 82
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 431
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 48
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 82
Składniki
50 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji 50 gr • Przepis na 12 porcji.
Margarynę ucieram z cukrem. Stale ucierając, dodaję po jednym jajku. Pod koniec wsypuję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszam.
Ciasto przekładam do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy (śr. 24 cm). Na wierzchu rozkładam połówki śliwek, skórką do dołu.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC. Piekę 30-35 min.
Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie