Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalne dni najlepsze jest ciasto bez pieczenia i z sezonowymi owocami a najlepsze jeszcze które robi się szybko i łatwo.Ciasto kroiłam za szybko, powinno postać co najmniej 3 godz. w lodówce.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy.
2. Robimy masę z serków, rozpuszczamy galaretki w 2 szk. wody i studzimy żeby trochę stężały
3. Następnie mieszamy z serkami i wylewamy na biszkopty.
4. Układamy truskawki i chowamy do lodówki
W tym czasie rozpuszczamy żółtą galaretkę ( szk. wody) i studzimy również żeby trochę stężała.
6. Ubijamy śnieżki z 2 szk. mleka.
7. Do śnieżki wlewamy galaretkę żółtą i wylewamy na masę z serków.
8. Ponownie układamy truskawki i wkładamy do lodówki.
9.Na koniec polewamy czerwoną galaretką rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu.
10. Ciasto gotowe. 11. Smacznego