Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Truskawkowa chmurka to taka kwintesencja moich ulubionych smaków lata. Mamy tu kruchy spód czyli herbatniki, galaretkę owocową i krem na bazie bitej śmietany. Ciasto truskawkowa chmurka to deser doskonały na przyjęcia ze znajomymi. Przygotowuje się go stosunkowo szybko i łatwo. Owoce i galaretkę możemy dowolnie zmieniać.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Składniki
Truskawki rozmrażamy. Kroimy na ćwiartki. Obie galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie. Studzimy. Do wystudzonych galaretek dodajemy kawałki truskawek. Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuje do połączenia się składników. Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układam herbatniki. Na herbatniki wylewam tężejącą galaretkę. Chłodzę godzinę. Na stężałą galaretkę układam bitą śmietanę. Posypuję płatkami czekoladowymi. Chłodzę jeszcze godzinę.
Zapraszam na mojego bloga!