Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto truflowe z czekoladą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Spód: czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj masło i kawę. Podgrzewaj, aż się stopią. Dodaj olejek i żółtka. Ubij białka z solą i cukrem. Wymieszaj z zimną czekoladą. Piecz 25 min w temp. 160°C. Ostudź.
Masa ciemna: obie czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Kakao wymieszaj z wodą, wlej do czekolady. Schłodź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem oraz i cukrem waniliowym. Połącz przygotowane .
Żelatynę zalej wodą, odstaw. 100 ml śmietany zagotuj, wymieszaj z żelatyną. Dodaj czekoladę i rozpuść. Ubij resztę śmietany, wymieszaj z masą czekoladową.
Na spód wylej najpierw masę ciemną, potem białą. Wierzch ciasta udekoruj startą czekoladą lub polewą czekoladową.Źródło: Bella Relaks