Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasto z kaszą manną tym razem w wersji z truskawkami :) Proste, szybie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
W misce wymieszać mąkę z proszkiem, kaszą i cukrem. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i lekko natłuścić masłem. Wysypać 1/3 suchych składników. Na składniki ułożyć (ciasno) pokrojone na połówki truskawki. Lekko je docisnąć i przysypać 1/2 pozostałej części suchych składników. Ponownie ułożyć pokrojone truskawki i przysypać je pozostałą częścią sypkich składników. Na wierzch zetrzeć na tarce mocno schłodzone masło. Ciasto piec przez ok. 50-55 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół). Przed rozkrojeniem całkowicie wystudzić.