Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto śmietanowe wiórkami"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Czekoladę rozpuść, ostudź. Ubij białka, dodaj żółtka, czekoladę, mąki z proszkiem i kakao. Zmiksuj i upiecz. Zimny biszkopt przekrój na pół, potem poprzecznie na pół, aby powstały 4 blaty. Jeden potnij na paski.
Kremówkę ubij z pudrem, Blat ciasta posmaruj śmietaną, ułóż na niej 3 paski, pokryj śmietaną i znów przykryj całym plackiem. Znów połóż paski, śmietanę, placek. Udekoruj.
Smakuje tak wspaniale jak wygląda. Uczta dla podniebienia!
Porcje 12, : 90 min, Cena: 1,60 zł, Kalorie: 390Źródło: Bella Relaks