Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto śmietanowe"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 186
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2582
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 207
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 77
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 186
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2582
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 207
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 77
Składniki
Z podanych składników upiecz biszkopt. Ostudź, przekrój na 2 krążki.
Masy: ubij kremówkę z cukrem. Wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną. Dodaj pokrojone brzoskwinie. Kajmak utrzyj z masłem. Posypka: słonecznik i resztę składników podgrzej, wymieszaj. Ostudź.
Dolny krążek ciasta posmaruj masą śmietanową, nakryj drugim. Nałóż masę kajmakową, posyp pokruszonym słonecznikiem. Schłodź.
Czas przygotowania: 90 min, ilość porcji: 15 cena za porcję: 2,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie