Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przygotowaniu jest szybkie i uważam, że proste. Idealne na każdą porę roku.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13599
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13599
Składniki
1. Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Spód: Masło roztopić z cukrem i odstawić na 10 minut do przestygnięcia. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć lub zemleć w blenderze. Migdały grubo zemleć w blenderze.Dodać do roztopionego masła i wymieszać. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać i lekko docisnąć. Odstawić do lodówki na 30 minut. Masa: Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody. Serek śmietankowy połączyć z cukrem. Ciepłą żelatynę połączyć z serkiem i dodać do reszty serka śmietankowego. Śmietanę kremówkę ubić dodać do masy i delikatnie połączyć. Masę przełożyć do tortownicy,delikatnie wcisnąć brzoskwinie odsączone na sitku lub na ręczniku papierowym i pokrojone w plasterki. Wstawić na 3 godziny do lodówki.