Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto śliwkowe z pianką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel je na części: 1/4 i 3/4. Włóż do zamrażarki na godzinę.
Większą część ciasta zetrzyj na tarce do formy wyścielonej papierem (20x30 cm). Włóż do lodówki. Nagrzej piekarnik do 180°C, włóż zimne ciasto i piecz, aż się zarumieni. Wystudź.
Pianka: białka ubij ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania wsypuj porcjami cukier. Dodaj kisiel i sok z cytryny. Wymieszaj.
Na upieczonym cieście ułóż wypestkowane śliwki skórką do dołu, a na nich pianę. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta, posyp płatkami migdałów. Piecz w 180°C ok. 45 min.Źródło: Chwila dla Ciebie