Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w miarę szybkie do zrobienia i naprawdę pyszne i orzeżwiające w ciepłe dni:)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Na blachę wyłożyc biszkopty lub jeśli ktoś woli można upiec cienki biszkopt. Następnie przygotowujemy masę serową. Miksujemy margarynę z cukrami na jednolitą masę i dodajemy ser cały czas miksując. Na koniec wlewamy przestudzoną i rozpuszczoną żelatynę(wody tyle tylko aby przykryła żelatynę w szklance czyli 1/4szkl. ja robię to na oko:). Ser dajemy na biszkopty i wkładamy do lodówki żeby stężał.
Masa truskawkowa: Truskawki muszą być rozmrożone wtedy najlepiej jest je zmiksować. Chyba że mamy blender to możemy je rozdrobnic nawet takie w połowie twarde. Galaretki rozpuszczamy w 0,5l wody studzimy i czekamy aż galaretka trochę stężeje. Następnie wlewamy ją do wcześniej zmiksowanych truskawek mieszamy wszystko razem i wylewamy na blachę na masę serową. Czekamy aż stężeje. Smacznego:)