Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ryżowe - torta di riso, czyli kolejna inspiracja włoską kuchnią. Do mojego ciasta dodałam gruszki, rodzynki i płatki migdałowe, jest więc pełne jesiennych smaków. Ta propozycja z pewnością zasmakuje dzieciakom!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Mleko z wodą i połową cukru gotujemy. Dodajemy ryż i gotujemy na małym ogniu, aż do miękkości (około 30 minut). Od razu po ugotowaniu dodajemy miękkie masło, rodzynki i mus gruszkowy. Dokładanie mieszamy i pozostawiamy do ostudzenia. Białka jaj ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i mąkę migdałową. Dodajemy ostudzony ryż i mieszamy delikatnie. Całość przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy obficie płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez 45-50 minut. Studzimy. Ciasto podajemy samodzielnie, z gałką lodów lub bitą śmietaną.