Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie się prezentuje i wspaniale smakuje.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24316
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 462
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 142
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24316
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 462
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 142
Składniki
Mąkę przesiać. Oddzielić żółtka od białek. Do miski dodać margarynę i posiekać ją w drobną kostkę. Następnie dodać żółtka i 4 łyżki cukru. Ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce przez pół godziny.
Dwie trzecie ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Resztę ciasta schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać i zetrzeć na wiórki. Białka ubić,dodać kisiel i jeszcze chwilę ubijać. Można dodać cukru.
Na warstwę ciasta wyłożyć jabłka, następnie ubite białka z kisielem. Resztę ciasta odrywać po kawałku i układać na pianie.
Ciasto piec około 50 minut w temp.180 stopni. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.