Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto różany ogród"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Ubij je na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dalej miksując, dodawaj po łyżce cukru, a następnie po jednym żółtku. Mąki przesiej do masy, wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Wystudź w uchylonym piekarniku.
Wyjmij biszkopt z formy wraz z papierem. Przekrój w poprzek na 3 części. Śmietanę ubij z 6 łyżkami cukru, dodaj wodę różaną, śmietan-fixy. Zmiksuj. Masą przełóż warstwy biszkoptów oraz posmaruj wierzch ciasta, posyp płatkami róży.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień