Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dziś kolejna propozycja na ciasto z rabarbarem. Smaczne i dość szybkie w wykonaniu. Urozmaicone kruszonką, która sprawia, że kwaskowaty rabarbar doskonale smakuje. Ciasto doskonałe do kawy, na słodki deser czy też słodką przekąskę podczas grillowania. Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Wszystkie składniki powinny być użyte w temperaturze pokojowej.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Białka ubijamy na puszystą masę, a następnie dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy stale ubijając, aż masa będzie całkiem sztywna i szklista
Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku nie przestając ubijać
Następnie dodajemy na przemian olej i maślankę ( stopniowo ). Maślanka, jak i inne składniki powinny być w temperaturze pokojowej
Na koniec do masy dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając ciasto
Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy ok 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia
Na wierzchu układamy obrany i pokrojony rabarbar
A całość obsypujemy kruszonką przygotowaną z w/w składników
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy