Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie a co najważniejsze orzeźwiające ciasto.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 93
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 93
Składniki
Suche składniki mieszamy razem.
Następnie dodajemy roztopioną ale nie gorącą margarynę, jajka i wodę. Całość mieszamy (może być ręcznie) do uzyskania jednorodnej masy. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodajemy troszkę wody. Powinno mięć konsystencję płynącego miodu.
Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wsypujemy rabarbar który wcześniej oczyszczamy i kroimy na 3-4 cm kawałki.
Pieczemy 40 minutek w 180*C. Smacznego.