Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne ciasteczko na niedzielne popoludnie:;
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Upiec biszkopt: wedlug wlasnego przepisu....
6 bialek,12 lyzek cukru ,25 dkg.orzechow zmielonych,4 duze prince pola (wafelki)-zgniesc rekoma..... Bialka z cukrem ubic na sztywno piane i dodac orzechy z prince pola,wymieszac delikatnie wylac na blaszke i zapiec.
MASA: 1/2 litra.smietany 30% ubic z cukrem waniliowym do tego dodac galaretke (rozpuszczona w 1 szklance wody) galaretka musi byc troszke zastygnieta,najlepiej cytrynowa,ale jak kto woli ;;;;
Kolejnosc:::: 1-biszkopt
2-masa z kremowki i galaretki
3-zapieczone orzechy z prince pola.