Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na cudownie kruchym cieście, słodka beza i kwaskowe porzeczki. Dobrze jest trochę przestudzić ciasto w piekarniku. No, ale o ile ktoś wytrzyma :) U nas to niemożliwe, dlatego ciepła beza pękała, co nie ujęło jej smaku.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 813
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 263
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 143
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 813
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 263
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 143
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Wszystkie składniki ciasta zmiksować w robocie kuchennym na gładką masę. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ( min. 40 minut ). Potem ciastem wylepić spód tortownicy i piec 20 minut w 200 C . Białka z solą ubić na sztywno, powoli wsypując cukier. Gotową pianę delikatnie wymieszać z porzeczkami.
Ciasto wyjąć z piekarnika nałożyć pianę, posypać płatkami. Piec jeszcze 20 minut w 200 C. Przestudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. O ile wytrzymacie, bo u mnie polowa poszła prawie na gorąco:)