Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjskie ciasto tak lubiane do popołudniowej herbaty, jest klasą samą w sobie. W tym przepisie kokos, skórka pomarańczowa, marchewki dają fajną teksturę i sprawiają że ciasto cudnie pachnie, wyśmienicie smakuje oraz jest wyjątkowo wilgotne.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12733
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12733
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Marchewkę mieszamy razem ze skórką pomarańczową, kokosem i gałką muszkatołową.
Masło z cukrem ucieramy na puch.
Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając.
Kiedy skończą się jajka do masy dodajemy po jednej łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, również nie przerywając ucierania.
Na końcu dodajemy marchewkę z kokosem i pomarańczą.
Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na małą tortownicę (o szerokości 20 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 175'C i pieczemy przez około 1h i 30 minut.
Ciasto po upieczeniu studzimy na kratce.
Biały ser ucieramy z cukrem pudrem i wodą.
Tak przygotowanym lukrem oblewamy ciasto.
Na wierzch ciasta nakładamy skórkę pomarańczową. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d