Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo smaczne. Dodatki można dawać różne, zależy kto co lubi.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 358
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 358
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, podczas ucierania dodawać po 1 jajku i po porcji przesianej wcześniej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na koniec do gładkiego ciasta dodać sok z pomarańczy i dokładnie wymieszać. Potem dodać żurawinę i kawałki gorzkiej czekolady i ponownie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 45 minut. Można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!