Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto pomarańczowe"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20553
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10110
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20553
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10110
Składniki
Ciasto: jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Wsyp obie mąki, kakao, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy (26 cm). Piecz 15 min w temp. 180°C. Ostudź. Krem: jedną galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Schłodź. Schłodzone białka lekko posól, ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj z tężejącą galaretką. Kremem posmaruj ciasto. Schłodź w lodówce.
Drugą galaretkę rozpuść zgodnie z przepisem na opakowaniu. Schłodź. Kiedy zacznie tężeć, polej wierzch ciasta. Wstaw do lodówki, aby ciasto całkowicie zastygło. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce.Źródło: Bella Relaks