Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto podwójnie czekoladowe"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Stop w kąpieli wodnej 20 dag gorzkiej czekolady, 10 dag czekolady mlecznej oraz Kostkę do pieczenia Kasia. Zdejmij i odstaw do przestudzenia.
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Porcjami wlej masę czekoladową. Dobrze wymieszaj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ucieranej masy. Wsyp orzechy. Zmiksuj.
Tortownicę o śr. 22 cm wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 30 minut w temp. 175°C. Mleko podgrzej ze śmietaną. Dodaj resztę czekolady i podgrzewaj aż się rozpuści. Wystudzone ciasto oblej polewą.
Ew. gdy polewa zastygnie, przyłóż szablon ze śnieżynkami i oprósz cukrem pudrem. Ciasto zyska świąteczny charakter.Źródło: Naj