Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pod pierzynką"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj je i ułóż na blasze. Na cieście poukładaj opłukane owoce. Zapiekaj przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175°C.
Z białek ubij sztywną pianę, stopniowo dodając po łyżce cukru. Nałóż ją na podpieczone ciasto i łyżką zrób fale. Zapiekaj ciasto przez około 30 minut tak, by piana nabrała złotobrązowego koloru.Źródło: Takie jest życie