Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-06-2021
Jest to wyjątkowo aromatyczne i mocno czekoladowe ciasto. Aby przygotować ten wspaniały deser to wystarczy tak naprawdę godzina i chwila cierpliwości. Śliwki suszone nie dominują w cieście, stanowią doskonałe uzupełnienie całego deseru.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 710
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 710
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Składniki
Krem czekoladowy: Śliwki moczymy we wrzącej wodzie przez 15 minut. Odcedzamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy śmietanfix i cukier puder. Miksujemy. Dodajemy krem śmietankowy. Miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone śliwki. Mieszamy. Herbatniki układamy w kwadratowej blaszce. Smarujemy 1/2 kremu. Układamy następną warstwę herbatników i 1/2 kremu. Na kremie układamy herbatniki. Ciasto wkładamy na dwie godziny do lodówki. Czekoladę białą dzielimy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy wierzch ciasta rozpuszczona czekoladą i płatkami czekoladowymi.
Zapraszam na mojego bloga !