Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, wilgotne. Piernikowy smak świetnie łączy się ze smakiem sera. Polecam.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9211
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 217
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 488
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9211
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 217
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 488
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Wciąż miksując, dodawać stopniowo olej i resztę składników. Wylać na blachę o wymiarach :35/25 cm. Żółtka utrzeć z cukrem na "puch".Stopniowo dodawać zmielony ser, mąkę i roztopione , letnie masło.Na końcu wmieszać ubitą pianę. Wylać na surowe ciasto piernikowe. Piec około godziny w 180 stopniach. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić ciasto do ostygnięcia. Zimne oblać dowolną polewą i udekorować.