Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie smaku orzechów i kawy w prostym ale eleganckim cieście orzechowym z kawowym kremem
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Przesiać mąkę, dodać cukier i sól. Dodać olej, żółtka, kawę i mleko. Wymieszać. Ubić białka i delikatnie wmieszać do ciasta. Na końcu dodać orzechy. Wyłożyć formę ( okrągła ok 25 cm średnicy) papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec ok 50-60 minut. Ostudzić.
Przygotować krem: wymieszać mascarpone z kawą i cukrem.
Przygotować lukier miksując kawę z cukrem przez ok 5 minut. Przekroić ciasto na pół i przełożyć kremem. Polać lukrem kawowym i ozdobić połówkami orzechów.