Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na oleju z malinami. Nie wiele składników, a smakuję naprawdę super.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia
Jajka ucieramy ze słodzikiem/cukrem na puszystą masę i dodajemy stopniowo mąkę z proszkiem. Na koniec wlewamy olej i wszystko miksujemy.
Masę przelewamy do formy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wciskamy maliny oprószone delikatnie mąką i pieczemy 60 minut w 180 stopniach.