Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto świata wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Do środka dajemy kawałki gruszki, ciasto polewamy różowym lukrem. Zachwyt na stole murowany.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Wszystkie płynne składniki dokładnie wymieszać, powoli dosypywać wymieszane suche składniki. Ciasto przełożyć do natłuszczonej blaszki ( 22 X 9 cm ), posypanej mąką. W środek włożyć ćwiartki obranych gruszek. Piec ok. 45-50 minut, najpierw w 180 C, potem dopiec w 160 C. Lukier, wszystkie składniki dokładnie utrzeć, polać ostudzony placek. Wierzch posypałam kolorowymi płatkami.