Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze smakują te czerwone korale ze słodkim ciastem :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9615
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 529
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9615
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 529
Składniki
Porzeczki oczyścić, umyć, pozbawić szypułek. Osuszyć. Jajka porządnie utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać rozpuszczone masło. Cały czas ucierać. Teraz przesiana przez sito mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy ( 20x30 cm) wysmarowanej masłem. Na wierzch równomiernie wysypać porzeczki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 min. Do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego