Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo delikatne, puszyste i zwarte. Do jego przygotowania można użyć dowolnych owoców. Robi się go szybko i prosto. Należy tylko pamiętać, aby wszystkie składniki miały temp. pokojową.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Margarynę roztopić, wystudzić. Do maki dodać proszek do pieczenia, przesiać. Dodać pozostałe składniki (poza śliwkami) wraz z roztopionym masłem i wymieszać mikserem ciasto. Blaszkę o wymiarach około 35x20 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ciasto, rozciągną je nożem bądź łyżką. Na wierzch ciasta ułożyć wydrylowane połówki śliwek. Ciasto piec w 150-160 stopniach 40-50 minut, do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.