Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ciasto na karpatkę , ciasto robi się szybko i prosto. Polecam
blaszka, garnek, łyżka, łopatka silikonowa, mikser,
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 63
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 40
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 75
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 63
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 40
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 75
Składniki
Wodę wlać do garnka i zagotować, dodać margarynę i podgrzewać na średnim ogniu do całkowitego rozpuszczenia margaryny. Następnie przesiać mąkę wymieszaną z solą oraz proszkiem do pieczenia. Energicznie mieszać do połączenia składników. Gdy ciasto jest szkliste i wszystkie składniki połączone zdjąć z ognia i wystudzić. Gdy masa całkowicie wystygnie wbijać po jednym jajku , cały czas miksując na gładkie jednolite ciasto. Blachę u mnie z piekarnika o średnicy 36/ 39 cm. natłuścić i oprószyć mąką pszenną. Ciasto rozprowadzić na całą powierzchnię blachy łyżką lub silikonową łopatką. (łyżkę można moczyć delikatnie w wodzie). Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor około 20 - 25 minut. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu przekroić po długości czyli w połowie na dwie równe części. Smacznego
Przygotowanie masy ciasta.
Rozprowadzanie ciast na blasze.
Ciasto po upieczeniu.