Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i smaczny deser z sezonowymi owocami. U mnie są to brzoskwinie, ale mogą być każde inne owoce. Wykonanie bardzo łatwe. Nie jest potrzebny piekarnik. Smak rewelacyjny. Polecam.
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 110
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11032
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 110
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11032
Składniki
Kremówkę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Potem dodawać po łyżce serek mascarpone. Miksować na niskich obrotach, aż do połączenia składników. Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Na dno wyłożyć biszkopty. Skropić je obficie wodą mineralną wymieszaną z sokiem z cytryny. Na biszkopty wyłożyć połowę pokrojonych na cząstki brzoskwiń. Na to przygotowany krem. Kolejna warstwa to znów biszkopty i znów skropić je wodą z cytryną. Wyłożyć resztę brzoskwiń. Na brzoskwinie resztę kremu. Na wierzch zetrzeć białą czekoladę. Tak przygotowane ciasto dać do lodówki na minimum cztery godziny, a najlepiej na całą noc.