Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto mojej teściowej Stasi"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Składniki
Wykonanie: Z drożdży, łyżeczki cukru i 2 łyżek ciepłego mleka robię zaczyn, odstawiam, by wyrósł. Resztę mleka, masło i cukier lekko podgrzewam.
Do przesianej mąki wlewam mleko z rozpuszczonym masłem i cukrem, roztrzepane jajka i żółtka oraz wyrośnięte drożdże. Wszystko łączę, odstawiam w ciepłe miejsce, a gdy ciasto podrośnie, dodaję bakalie i wyrabiam 20 minut, wlewając po łyżce olej. Dzięki niemu ciasto jest elastyczne i długo zachowuje świeżość.
<strong>Ekspert Rewii Radzi Hanna Szymkiewicz - doświadczona mistrzyni kulinarna</strong>Źródło: Rewia