Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto miodowe z twarogiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Miód, margarynę, cukier i mleko zagotuj. Ostudź. Mąkę przesiej, dodaj sodę, jajka i stopniowo masę miodową, zagnieć. Chłodź 30 min. Ciasto podziel na trzy części, rozwałkuj. Ułóż w blaszkach (25x30 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Masa: twaróg zmiel. Margarynę stop, dodaj twaróg i cukier, zagotuj. Mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną rozrób. Dodaj do masy serowej, wrzuć bakalie, dodaj żółtko. Mieszając, gotuj 4-5 min.
Ciepłą masą przełóż placki. Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień, gdy skruszeje.
<strong>Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie