Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto milky way z batonikami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 875
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 16
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 55
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 288
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 875
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 16
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 55
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 288
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej żółtka, dodaj resztę składników. Wymieszaj. Wylej ciasto na blaszkę. Upiecz biszkopt. Ostudź, przekrój poprzecznie na dwa placki.
Krem: mleko zagotuj z cukrami. Wsyp mleko w proszku i ucieraj, aby powstała gładka masa. Kiedy ostygnie, utrzyj z masłem. Pokrój drobno batoniki i dodaj do kremu.
Ciasto posmaruj kremem, nakryj drugą częścią ciasta. Czekoladę rozpuść w mleku i polej ciasto. Udekoruj dowolnie. Schłodź.
Porcje: 20, : 90 min., cena: 1,35 zł, kalorie 415.
Przepis przysłała Magdalena Piekart z Zastawia.Źródło: Bella Relaks