Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto migdałowe z manną"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Ciasto: zagnieć kruche ciasto, schłodź je w lodówce.Wylep ciastem dno i boki tortownicy, nakłuj je. Ułóż na nim 3/4 połówek śliwek.
Masa: ugotuj mleko z kaszą, dodaj cukier waniliowy. Trzymaj na małym ogniu, mieszając. Odstaw na 10 min.
Żółtka połącz z kre mówką, dodaj do ciepłej masy. Ubij białka z cukrem i połącz z masą. Wyłóż na śliwki, wciśnij resztę.
Piecz 50 min w temp. 180° C.
Porcje 12 Przygot. 90 min Cena 1,30 zł Kalorie 400Źródło: Bella Relaks