Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 11
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 11
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
Składniki
jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa michałki dajemy do miseczki rozpuszczamy na garnku z wrzącą wodą żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia śmietanę ubijamy z cukrem cukrem waniliowym dodajemy rozpuszczoną żelatynę masę z michałków delikatnie mieszamy biszkopt kroimy na pół smarujemy masą przykrywamy biszkoptem smarujemy masą posypujemy krojonymi migdałami ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin