Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto melonowe z galaretką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2111
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20974
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2111
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20974
Składniki
Białka ubij z solą. Wsyp cukier, cukier waniliowy, miksuj. Dodaj żółtka, mąkę i proszek. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 25 minut w 180°C.
Żelatynę namocz. Melony przetnij, wydrąż kulki. Resztę miąższu zmiksuj. Limonki sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Wymieszaj z cukrem waniliowym, cukrem, jogurtem i przecierem z melona. Dodaj żelatynę i ubitą śmietanę. Masą posmaruj biszkopt, ułóż kulki z melona.
Schłodź. Udekoruj uprażonymi migdałami.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień