Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Maxi king bez pieczenia
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 158
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1232
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 158
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1232
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i warstwą kakaowych herbatników. Wykładamy połowę przygotowanego kremu i układamy maślane herbatniki. Wykładamy masę kajmakową. Jeśli cała puszka to dla was za dużo dajcie mniej :) Rozsmrowujemy pozostały krem śmietanowy i przykrywamy to warstwą maślanych herbatników. Wkłądamy do lodówki Czekoladę połamać na mniejsze kawałki wlać mleko i całość rozpuścić nad parą wodną. Gdy czekolada się przestudzić dodać 50 g pokruszonych orzeszków i wymieszać. Polewę rozsmarować po cieście. Wierzch posypać pozostałymi orzeszkami. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!