Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z maślanką i posypką cukrowo-kakaową. Ciasto z rabarbarem, może być i z innymi owocami. Ciasto wyszło bardzo dobre,miękkie a za razem z chrupiącą posypką.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
ciasto-Jajka zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem. Mieszając dolewać maślankę a potem olej. Na koniec dodać posypkę i wymieszać. Wylać na blaszkę 30x40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia.
Rabarbar oczyścić, pokroić na centymetrowe kawałki, zasypać cukrem na przynajmniej godzinę. Odsączyć i rozsypać na cieście.
kruszonka-Wszystkie składniki trochę zmiksować, potem rękoma rozkruszyć. Rozsypać na rabarbar.
Piec ok.45-50 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia, przykryć papierem do pieczenia. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem.