Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 520
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 520
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Składniki
Dodaj masło do rondla i podgrzej.
Do stopionego masła dodaj pokrojone batoniki Mars. Podgrzej na małym ogniu, cały czas mieszając do połączenia. UWAGA: Jeśli masło i rozpuszczone batoniki zaczną się oddzielać podczas topienia, to natychmiast zdejmji rondel z gazu i energicznie wymieszaj masę.
Do stopionej masy dodaj dmuchany ryż i wymieszaj.
Masę przełóż do natłuszczonej formy kwadratowej o wymiarach 20x20 cm.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Wymieszaj.
Rozpuszczoną czekoladę wylej na wierzch masy czekoladowo-ryżowej. Wyrównaj szpatułką.
Pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Przed podaniem pokrój na kwadraty.