Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i aromatyczne placek na świąteczny stół.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3310
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3310
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem, wlać olej i dodać szczyptę soli. Następnie ucierać dalej i stopniowo dodawać marchewkę, buraczki, mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszać z przyprawą do piernika i ubitą na sztywno pianą z białek. Przełożyć do podłużnej foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone, w razie potrzeby dopiec. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.