Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…bardzo wilgotne ciasto marchewkowe przełożone pysznym kremem z bitą śmietana i serkiem mascarpone na pewno będzie jednym z moich ulubionych…
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Składniki
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej mieszamy dokładnie śmietanę,jajka, dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz startą marchewkę (ja swoją dodatkowo rozdrobniłam w blenderze dodając olej)
Łączymy mokre składniki z suchymi za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy; ciasto będzie dość gęste ale takie ma być. Tortownicę (22cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170st około 40-50min do suchego patyczka.
krem: w misce ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder, mascarpone i jeszcze kilka chwil ubijamy mikserem.
Zimne ciasto przekrawamy na pół smarujemy kremem; zostawiając trochę do dekoracji wierzchu…