Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto świetnie się będzie nadawało na świąteczny stół.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3084
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 224
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3084
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 224
Składniki
Marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie kroimy na małe kawałki.
Piekarnik nastawiamy na 180°C.
Jajka ubijamy mikserem z cukrem. Zaczynamy powoli dolewać olej Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.
Ciasto powinno być gęste. Dodajemy cynamon. Na końcu wsypujemy odciśniętą marchewkę i orzechy, mieszamy ostatni raz.
Wlewamy ciasto i pieczemy je ok. 45-55 min. sprawdzać patyczkiem czy już jest upieczone Blaszka 25x30cm
Polewa: Serek ucieramy za pomocą miksera z cukrem pudrem. Masą smarujemy wierzch ciasta i schładzamy w lodówce