Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 434
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 434
Składniki
Masa: jabłka zetrzyj na tarce, posyp cukrem i cynamonem, podlej wodą, podduś. Budyń rozrób z mlekiem. Wlej do jab łek, gotuj, aż masa zgęstnieje.
Ciasto: marchewki pokrój, podduś z łyżeczką masła. Zmiksuj. Masło stop, ostudź. Drożdże, po łyżeczce cukru i mąki oraz mleko rozrób. Resztę mąki, masło, sól, cukier, wyrośnięte drożdże, jajko, żółtko i marchewkę zagnieć. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj, rozsmaruj masę. Zwiń, pokrój na plastry. Ułóż ciasno w tortownicy. Piecz 40 min w 170°C.
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie